Expert Webbouw

Hoe lang duurt het bouwen van een website?

Hoe lang duurt het bouwen van een website?

Wat is realistisch?

Een website bouwen is naar wat ik geloof echt maatwerk. Dat wil zeggen dat ieder persoon, elke organisatie en elke individu uniek is. Daarmee is ook de dienstverlening uniek en verdient diegene ook een unieke website die precies uitstraalt wat hij/zij is of doet. Een nieuwe website maken kan daarom geen template zijn waarvan alleen de teksten zijn aangepast.  

Maak een website in 30 minuten.

Vanaf 2003 maak ik persoonlijk websites. De basis installatie van een website om alles te gaan ontwikkelen alleen al kost minimaal 15 minuten. Vervolgens begint dan het ontwerpen van de sitestructuur, de logica van een website. Daarna ga ik nadenken over het design en de uitstraling. Dat proces alleen al neemt minimaal enkele uren in beslag. Een website in 30 minuten? Als u geen kopie wilt van een andere website acht ik dat vrijwel onmogelijk.

Hoeveel tijd zit er in een website?

Gemiddeld zitten er in de websites die ik oplever ongeveer 40 uur aan werk. Dat zou gemakkelijk in een week passen. Echter is de praktijk dat ik heel vaak wacht op het aanleveren van productfoto’s, impressie foto’s, persoonlijke foto’s, bepaalde teksten over een heel specifiek onderwerp waar u de expert in bent of simpelweg de feedback op het design. 

Het tijdspad.

Van aanvragen tot opleveren zie ik gemiddeld 2-3 maanden voorbij gaan. Uitzonderingen daar gelaten, maar een prachtige website opleveren kost gewoon veel tijd. Vooral vanuit de klant. Onderschat dit proces niet. De juiste toon dient gezet te worden, de juiste uitstraling qua foto’s en kleuren… vergeet niet dat uw website vaak uw eerste en wellicht de enigste indruk bij uw klant is.

Een website snel maken v.s. een website langzamer maken

We leven in een drukke, veeleisende en gejaagde maatschappij. De mankementen van deze maatschappij komen steeds duidelijker naar voren. Veel jonge mensen krijgen een burn-out, mensen zijn niet gelukkig maar gejaagd en vooral op zoek naar rust. Juist op een dergelijke beweging volgt de anti-beweging. De tijd die volgt op deze tijd noem ik de ‘vertragen en verdiepen’ periode. Mensen gaan en willen bewuster leven, rustiger aan doen en meer genieten van het hier en nu. Deze beweging heeft zeer goede gevolgen. Namelijk; alles wat aandacht krijgt, groeit. Met de vraag ‘Hoe lang duurt het bouwen van een website?’ moeten we ons realiseren dat meegaan in de beweging van snel, gejaagd en morgen klaar er een prijs moet worden betaald. De prijs van mindere kwaliteit. Hieronder staan de voor en nadelen van een website (te) snel maken.

 

Voor- en nadelen 

Een website (te) snel maken

 

Voor- en nadelen 

Een website maken

 

 • Quick & dirty fixes
 • Afraffelen
 • Tijdsdruk zorgt voor spanning op de relatie
 • Template gebruik
 • Gemiste SEO kansen
 • Geen of een te korte overdracht

 

 • De juiste, duurzame oplossingen
 • Oog voor detail
 • Bouwen aan een langdurige samenwerking
 • Van absoluut niets prachtig maatwerk maken
 • Tot in detail geoptimaliseerd
 • Rustige overdracht met een fantastisch systeem

Veelgestelde vragen

Bij het laten maken van een goede website komen veel vragen naar boven. Een goede expert weet de vragen te beantwoorden – maar nog veel belangrijker – hij weet de juiste vragen te stellen.

Daarom zullen we heel regelmatig telefonisch en via de e-mail contact houden over het uiteindelijke resultaat. Staat uw vraag hier niet tussen? Lees dan onze pagina met alle veelgestelde vragen of neem contact op!

Wanneer is mijn website opgeleverd?

Als de nieuwe website een oude website vervangt dan kan de oplevertijd 5 tot 10 werkdagen zijn. Een compleet nieuwe website heeft een gemiddelde doorlooptijd van 3 weken tot 3 maanden.

Kan ik zelf de website onderhouden?

Uiteraard. We plannen een uitgebreide overdracht in waarin we samen achter een bureau de website doorlopen. Omdat ik gebruik maak van de visual builder van Divi met het extreem handige systeem, is het wijzigen van uw website kinderlijk eenvoudig.

Hoe gaat het financieel?
De helft van het offerte bedrag factureer ik voordat ik ga starten. Zodra het factuur voldaan is zal er daadwerkelijk gestart worden. Zodra de website afgeleverd is zal het laatste factuur verzonden worden.
“Geweldig snelle website, binnen no-time vindbaar op #1 in Google en knap staaltje website bouw. Ook zeer tevreden over het hele ontwikkel-proces”
Wouter van der Haar

Eigenaar, De Ermelosche Frietzaak

“Matthias heeft in een paar weken tijd voor ons een prachtige website  helemaal naar wens neergezet. Matthias kwam direct met een strakke planning waardoor we precies wisten waar we aan toe waren en wat we konden verwachten. We stonden zo niet voor verrassingen, behalve dan de verrassing van een prachtig eindresultaat: een mooie, persoonlijke, moderne website!”
Lydia van G.

Eigenaar, Wokshop & Company

“Matthias denkt mee en geeft duidelijke informatie over wat financieel en technisch aantrekkelijk is. Zijn werkwijze is transparant, eerlijk, kundig en snel en dat alles met een goed resultaat! Wat wil je nog meer?!”
Vincent Dolfing

Eigenaar, Vincent Dolfing.nl