Expert Webbouw
Stuur me een whatsapp bericht!
DeepKapha.ai - ExpertWebbouw.nl

FranklinCovey

“Begin 2020 tot april 2021 hebben we met FranklinCovey Benelux intensief samengewerkt met Matthias. Hierbij nam Matthias het volledige onderhoud van de website voor zijn rekening, heeft ons getraind op SEO gebied, was onze steun en toeverlaat bij issues die opdoken op onze WordPress website, adviseerde hij tijdens maandelijkse meetings over de online strategie, heeft de snelheid geoptimaliseerd en een staging omgeving geïmplementeerd. Matthias heeft zich bij ons ontpopt als een betrokken en scherp strategisch adviseur. Maar bovenal is het gewoon een fantastisch persoon om mee samen te werken. Een man van hart en hoofd.”

W. Rijnearts – Marketing Manager FranklinCovey Benelux

FranklinCovey

Als toonaangevende organisatie op het gebied van leiderschap, trainingen en boeken, is FranklinCovey een zeer bekende naam in de zakelijke en persoonlijke ontwikkelings wereld. FranklinCovey was op zoek naar een uitvoerend expert, consultant en sparringspartner op het gebied van WordPress tot de oplevering van de nieuwe website. Voor zowel de NL als de BE website was Expert Webbouw hiervoor de aangewezen partner!

Project details

Opdrachtgever: W. Rijnaerts
Samenwerkingstijd: Jan 2020 tot april 2021
Vaardigheden: Webbouw, SEO & online marketing strategie
Soort: Sparringspartner, trainer en uitvoerend expert
Bekijken: FranklinCovey.nl

FranklinCovey frontpage

Vraagbaak, support en helpdesk

Omdat beide WordPress websites een ‘erfenis’ waren vanuit de USA, werd het systeem vaak ingehaald door de tijd. We liepen daarom vaak tegen problemen aan. Het volledige beheer over de WordPress websites (NL en BE) van updates, tot aanpassingen, tot troubleshooting, alles werd in samenspraak gedaan. Voor elk probleem met de website stond ik klaar om het probleem snel en effectief aan te pakken!

SEO training en strategie bepalen

Niet voorkomen op de eerste pagina in Google als je zoekt op ‘de 7 eigenschappen van efffectief leiderschap’ is voor een partij als FranklinCovey zeer onwenselijk. Dit ondervingen we door op een SEO training te geven voor alle medewerkers en maandelijkse strategie sessies met de content creators op locatie over hoe we de online marketing kunnen aanvliegen en resultaat kunnen behalen. De juiste weg is ingezet.

FranklinCovey SEO - ExpertWebbouw.nl
FranklinCovey Resources (1)

Nabouwen van een Resource Center

De wens was om de Amerikaanse Resource Center na te bouwen in WordPress binnen het huidige thema. Een filterbaar bibliotheek waarin video’s, blogs, nieuws items etc. geplaats kunnen worden én doorzoekbaar zijn. Dit was een grote uitdaging omdat het huidige systeem zich daarvoor niet leende. Maar door middel van een aantal slimme aanpassingen en gebruik te maken van het blog gedeelte van WordPress is het gelukt om een stabiel en uitgebreid te filteren systeem op te zetten dat nu meer dan 400 ‘resources’ bevat.

Staging omgeving introduceren en opzetten

Omdat de ‘erfenis’ uit het verleden vol met bugs zat, niet meer te updaten was en erg onstabiel draaide, was het mijn voorstel om te gaan werken met een staging omgeving. Een website die achter de schermen draaide, waarop men alle wijzigignen kon doorvoeren zondat dat dit invloed had op de live versie. Zo konden we alle fouten tackelen voordat alles beschikbaar was voor het publiek!

Franklin Covey Staging
FranklinCovey SEO Rich Snippets

Implementatie Rich Snippets

“Sterretjes in de zoekresultaten” was al jarenlang een wens bij FranklinCovey. De zogeheten Rich Snippets waren namelijk alleen zichtbaar bij andere websites op dezelfde zoektermen. Er waren echter een schat aan reviews beschikbaar van de eigen gegeven trainingen.

De implementatie alleen mogelijk op een erg omslachtige manier met flink wat beren op de weg. Dankzij vasthoudendheid en nauwe samenwerking met de review partner van FranklinCovey is het gelukt om de sterren in de resultaten te krijgen. Gevolg: hogere CTR en meer engagement met de bezoekers!