Expert Webbouw

WordPress website gehackt?

Uw gehackte WordPress website binnen 24 uur weer schoon & online

U bent gehackt!

Het meest vervelende wat er is, uw WordPress website is daadwerkelijk overgenomen door anonieme hackers op het internet. U kunt niet meer inloggen, de pagina’s zijn ineens in het Chinees of er wordt doorverwezen naar malafide phishing websites. Wat nog vervelender is het feit dat Google ook de gehackte pagina’s aan het indexeren is. Dit zorgt ervoor dat als men zoekt op uw product, dienst of bedrijf uw klanten ook de hack zien.

Snelheid is de sleutel.

Hoe langer u wacht met het opschonen van uw website, hoe meer schade uw website oploopt. Dit heeft te maken dat als uw website eenmaal is gehackt, uw URL op meerdere Darkweb fora komen waardoor anderen ook uw website kunnen ‘lenen’ of gebruiken voor hun eigen doeleinden. Uw site kan zo gebruikt worden om malware te verspreiden of als botnet te functioneren.

De schade loopt op.

De nieuwe pagina’s die de hackers in uw gehackde WordPress website hebben geplaatst worden langzaam geïndexeerd door Google. Dit zorgt ervoor dat uw bedrijfsnaam en reputatie schade oplopen. Als uw klanten namelijk uw product of website opzoeken schrikken zij van uw website en is men geneigd om uw bedrijf meteen te zien als ‘onprofessioneel’ of ‘onveilig’. 

Oorzaak van de WordPress hack.

Het is vrij eenvoudig om de oorzaak van de hack te vinden. Tijdens het opschonen kom ik vaak dingen tegen waarbij ik mijn vraagtekens heb. Zwakke wachtwoorden, niet geüpdate plugins, plugins gebruiken die al jaren niet geüpdate kunnen worden (omdat de ontwikkelaar er mee is gestopt), of een thema wat vanaf het begin af aan al eenvoudig te hacken was. 

Binnen 24 uur opgeschoond & online? Neem direct contact op

Uw website opgeschoond en weer online binnen 24 uur

Omdat ik al jarenlang bouw met WordPress en al vele websites opgeschoond hebt voor klanten heb ik ruime ervaring met het ongedaan maken van een WordPress hack. In 99% van de gevallen is dit ook daadwerkelijk gelukt. In slechts een enkel geval was de database zo beschadigd dat het geen zin meer had om een website op te schonen, omdat er niets meer was op te schonen. De website opnieuw opbouwen is dan de enige manier.

Afspraken maken

Kennismaking

Het eerste wat u moet doen als uw WordPress website gehackt is, is mij bellen! Ik sta u graag te woord om te horen wat het probleem is, wat de symptomen zijn en wanneer u voor het laatst succesvol was ingelogd. Tevens spreken we de aanpak door en de prijs.

Eerste verkenning 

Schade in kaart krijgen

Na akkoord op de opdracht ga ik inloggen op de hosting omgeving en de hack schade bekijken. Ik zal bekijken of de gehackde website nog te redden is en wat Google al geïndexeerd heeft van de eventuele geplaatste spam door de hackers.

Reparatie beginnen

Hack ongedaan maken

Het verwijderen van alle geplaatste scripts, aangepaste thema’s en geïnfecteerde plugins begint! Ik maak een rapportage van wat er verwijderd / opgeschoond is en waar de ellende (hoogstwaarschijnlijk) begonnen is. 

Beveiliging

WordPress beveiligen

Om te voorkomen dat u binnen enkele dagen weer gehackt wordt, zal ik maatregelen treffen om de gehele website te beschermen tegen kwaadwillenden. Ik zal bijvoorbeeld de beste beveiligingsplugin die er is installeren, deze correct instellen en alle wachtwoorden resetten.

Adminsitratie 

Facturatie

Na het opschonen van uw gehackte WordPress website stuur ik pas het factuur. Ik ben pas tevreden als alle deuren voor de hackers zijn gesloten en uw website weer helemaal normaal functioneert en beveiligd is!

Niet gelukt is geen factuur 

No Cure, No Pay

Ik ben zo overtuigd van mijn kennis en kunde dat ik mijn dienst aanbied op basis van No Cure No Pay. Lukt het me niet om de hack ongedaan te maken, dan hoeft u niets te betalen en ontvangt dus ook geen factuur!

Veelgestelde vragen

Als uw WordPress website gehackt is heeft u ongtwijfeld een hoop vragen. Ik heb jarenlange ervaring met het opschonen van een WordPress systeem en sta dan ook nergens meer van te kijken.

Mocht uw vraag hier niet bij staan, neem dan gerust contact me op. Ik ben beschikbaar!

Waarom ben ik gehackt?

Het is waarschijnlijk niets persoonlijks. Er is een grote kans dat u plugins of een thema gebruikt die verouderd is. Hackers hebben automatische bots draaien die websites bezoeken en scannen voor kwetsbaarheden.

Kan ik zelf de hack ongedaan maken?

In theorie kunt u dit zeker. Net als dat ik in theorie een compleet huis kan bouwen met mijn eigen handen. Echter draait het hier altijd om de kennis hoé het precies moet. Daarnaast is elke WordPress website weer anders en vergeet de hosting omgeving niet. Deze werkt ook niet altijd overal hetzelfde.

Moet ik al mijn wachtwoorden afgeven?

Nee hoor, ik heb alleen de inlog nodig van uw hosting bedrijf. Verder eigenlijk niets. Als u die aan mij kunt overhandigen kan ik direct aan de slag. Ik beschik zelf over al het gereedschap om uw website weer op te schonen!

“Ik zat behoorlijk met mn handen in mn haar nadat mijn site was gehackt. Na wat dagen zelf proberen (het werd er niet beter op) heeft Matthias de website volledig hersteld. Echt onwijs blij mee. Dit heeft me heel wat tijd en stress bespaard! Verder is de website nu ook beter beveiligd dan voorheen. En in de toekomst is het erg prettig om gelijk bij Expertwebbouw terecht te kunnen om hulp en advies (al hoop ik dat voor nu even niet meer nodig te hebben ;-). Thnx Matthias!”

Gerhard

Eigenaar, Feed for Lifestyle

“Matthias is eerlijk gezegd de eerste website en SEO expert die waarmaakt wat hij toezegd. Met een heldere visie en stappenplan heeft hij ons enthousiasme weer aangewakkerd om onze website te optimaliseren met nu al resultaat! We zochten een Divi Theme Expert en kregen meer, namelijk een betrouwbare top professional met een hele prettige persoonlijkheid en enorme vakkennis die met creatieve ideeen en oplossingen komt. “

Ewoud Dekker en Marian de Neef

Eigenaar, Arte dell' Anima

“Wat een feest om mee samen te werken. Mijn steun en toeverlaat tijdens het bouwen van mijn blogsite “Stella zoekt Rust”. Is een echte expert, zowel in bouw, in SEO als in snelheid van je website. Matthias regelt dingen snel en is betrouwbaar. Kortom: een feest om mee samen te mogen werken.”

Stella Baars

Eigenaar, Stella Zoekt Rust